Първа купа по каяк на сняг 2010

Дата: 26.02.2010

Първото по рода си състезание по сноукаяк в България се проведе в неделя - 28.02.2010 по специално обезопасено трасе с дължина около 200 метра.
Участваха 8 жени и 14 мъже. Определянето на победителите беше на принципа на елиминации.


Трасето беше изградено така, че състезателите да покажат максимално своите технически умения с каяка. То започваше със стръмен участък за набиране на скорост, последван от атрактивна половин метрова скок-рампа, а малко по-надолу - остър завой изграден с вираж. Последният участък - със малък наклон - принуди участниците да гребат мощно, за да достигнат първи до финала.



Състезанието по двойки беше допълнително предизвикателство, защото освен техника трябваше да се демонстрира и добра тактика. Не липсваха забавните моменти, в които някои от най-надъханите за победа, достигаха до финала, гребейки с ръце или го преминаваха заднишком, съпроводени от виковете на публиката, която подкрепяше своите фаворити сред състезателите.



Класиране:

жени:
1-во място - Екатерина Ангелова
2-ро място - Дони Калчева
3-то място- Лина Григорова
мъже:
1-во място - Аспарух Камбуров
2-ро място - Мартин Обрешков
3-то място- Александър Саздов

Награда за най-атрактивно спускане:
Николай Джамбазов (известен като Ники МетанПауъра), който направи фигура от каяк в бързи води "wavewheel" в снега след скока си.


Цялото мероприятие протече във весела атмосфера, с много музика, снежни човеци, чай за всички и разбира се адреналин.
Мекото и топло време позволи на децата да се забавляват в снега, замествайки шейните със свободните каяци, съпровождани от родителите си и развеселени домашни любимци.

Тудурини Брос благодари на всички приятели, които помогнаха идеята да стане реалност. Благодарим и на всички, които дойдоха, за да се състезват, да погледат и да споделят с нас този слънчев ден в планината.
Догодина - пак!

Вход
*Потребителско име
*Парола
Календар 2015