Курс БКО - 2014 г.

Дата: 02.06.2014

Българско каяк общество организира курс по каяк в бързи води - клас 3.

Курсът ще се проведе в четири поредни съботи и недели в периода юни - юли в дефилето на р. Струма. Занятията ще се провеждат на двете познати трасета в района, в зависимост от нивото на водата и възможностите на обучаващите се. 

При възможност ще направим и един-два дни гребане в спокойна вода през някой от работните дни. Става въпрос за 2-3 часа занятия на яз. Панчарево привечер, след работно време.

Правим това за хората, които имат желание да се запознаят с бързите води и да останат с нас по реките по най-добрия и безопасен начин. Спускането в бързи води е колективно начинание и това ще бъде един от приоритетите тази година. Самият курс не е подходящ за хора, които не могат да плуват или са със слаба физическа подготовка. Упражненията са насочени към спускане по трасета от трета категория, което носи своите рискове от травми и наранявания. Поради повишилия се интерес тази година е възможно да се наложи да ограничим достъпа спрямо наличната екипировка. На този етап не се налага и ще търсим решения. Основно ще се къмпингува на "каякарската поляна", където ще се провеждат и лекциите. В района има възможности и за настаняване. Осигуряването на принадлежности за къмпингуване или организирането на настаняване са лична отговорност на всеки участник. Транспортът от София също не е включен. Ако има желаещи, които нямат възможност за личен транспорт, е хубаво те да предупредят предварително, за да се разпределят по свободните места в колите.

Ние не сме професионални гидове или хора с 5-6 дипломи зад гърба си, но сме убедени че опита ни ще бъде от полза на всеки който иска да загребе по реките.

Ето и основните акценти, по които ще работим:

1. Екипировка (избор и начин на ползване)
2. Техники за спиране и траверсиране в реката (обратни течения и наклони)
3. Обсъждане на трасе и техники за преминаване (запознаване с терена, четене на реката и преминаване)
4. Осигуряване на бързеи и спасяване
5. Поведение в реката и лидерство ( подреждане, групиране и взимане на решения)


Дати: в периода 14.06 - 06.07 четири седмици (събота и неделя)
Място: река Струма, 2-3 категория на трудност
Цена: 180 лв., включваща застраховка и подпомагане с екипировка (при нужда)
Организатори: Милен Захариев, Димитър Манев и Никола Тръпчев

Записване може да направите ТУК или на  info@bko.bg, където можете да отправите и въпроси, както и да напишете нещо за себе си, ако не се познаваме. Добре ще е да упоменете дали имате собствена екипировка и някакъв опит. Не сме сигурни колко човека ще дойдат, но все пак ресурсът ни е ограничен и ще е хубаво да заявите участие навреме, за да можем да реагираме адекватно.

 

Вход
*Потребителско име
*Парола
Календар 2015