Национален събор „Каяк в бързи води 2014“

Дата: 06.09.2014



Българското каяк общество кани всички любители на гребните спортове в бързи води на национален събор „Каяк в бързи води 2014“ от 6 до 7 септември на река Струма. Както всяка година, така и тази, ще имаме възможност да се съберем на една поляна и да изкараме няколко дена заедно по реката.

За да разнообразим малко програмата, тази година сме заменили състезателната част на слаломното трасе със спускане през определен участък от трасето на р. Струма. Самите спускания няма да са индивидуални както в предишните години. Тази година сме решили да се доближим максимално до хобито, с което се занимаваме, и за това елементът с надпреварата ще бъде насочен към отборно спускане от 4 до 5 каяка. Ще се опитаме времето да не е основен фактор в оценяването и затова ще дадем подробности за регламента минути преди старта.

Осигуряването на безопасността и съпорта по реката ще бъде максимално засилено, така че да си спестим излишни инциденти. За тези които имат притеснения от трасето, ще отпуснем и по един съпортващ каякар, който е по-запознат с него. 

Партито е неизменна част от събитието, така че ще наблегнем на него в съботната вечер. Къмпинг-теренът ще бъде освободен от автомобили, но ще ни бъде по-удобно, ако наброявате по-голяма група да ни уведомите предварително, за да запазим места.

В Неделя, 7-ми септември, най-малките (фемили дисциплината) ще премерят сили на импровизираното слаломно трасе в участъка на кемпа. Предвидените за тях лодки са надуваемите К2 на Гумотекс. Ако някой притежава собствена лодка, може да ползва и нея. Ще ни улесните, ако разполагате със спасителни жилетки за деца, защото този тип екипировка е доста дефицитна.

Не сме коментирали стартова такса, но тя ще бъде символична, и ще служи за покриване на част от разходите за награден фонд.

Надяваме се тази година с променения формат да наблегнем на спусканията и да прекараме заедно повече време на реката. Ще бъде колосална гледка да напълним дефилето на р. Струма с полиетиленови лодки и да обменим малко опит.

Стартът е определен за Събота, 06 Септември, в 11:30 часа, в участъка на кемпа на АдвенчърНет (отбивката на тунела).
Финал – Бързеят “2 от 4” при отбивката за “кривия тунел”, където се провеждаше слаломното състезание.

• По преценка на нивото е възможно да изместим финала
• Не носим отговорност за спускания извън посоченото трасе
• Молим, който има екипировка, която е негодна за спускане, да ни информира на място, за да се опитаме да му осигурим друга.
• Не забравяйте, че това преди всичко е масово спускане, а не надпревара за доказване на лични умения. Ще държим на колективността и уменията на целия екип като едно цяло.

За допълнителни въпроси можете да ни откриете на посочения е-мейл info@bko.bg или на тел. 0888 995 995 – Димитър Манев

Вход
*Потребителско име
*Парола
Календар 2015