Други

Каяк сърфинг

Каяк сърфинг

2.10.2008

Каяк сърфинга е стил в каякинга, който се упражнява в морето /океана/, на вълни. При него каякара сърфира по "склона" на вълните или изпълнява различни фигури. Каяк сърфинга е страхотно забавление за топлите месеци и може да ви донесе неподозирано приятни емоции, а в големи вълни - сериозна доза адреналин.

Школа по родео

6.02.2008

Любителят на бързите води: Да разгледаме минимума вещи, които трябва да притежава всеки любител на бързите води: 1.Каска - тя предпазва главата му от удари в камъни и лодки ... 2. Спасителна жилетка - помага му при спасяване

Разговор с Ели

Разговор с Ели

18.03.2007

Tези дни разговаряйки с Ели на теми свързани с каяка ми хрумнаха разни неща, които реших да запиша. Тя ме попита: - Какво да направя, за да опитам каяк? - Ела с нас на басейн. Това беше първият отговор, който беше повърхностен, и въобще не покрива това, което исках да кажа.

Ескимоското преобръщане - бедрата преобръщат лодката, главата излиза последна!

Ескимоското преобръщане - бедрата преобръщат лодката, главата излиза последна!

22.02.2007

"Това не е обикновенна лодка - каза Мечо Пух. Понякога е лодка, понякога е инцидент. Зависи. - От какво зависи - попита Йори. - От това, дали си под или над лодката." За това служи ескимоското преобръщане – за да си над лодката.

Материали и технологии за производство на каяк

Материали и технологии за производство на каяк

12.12.2005

Най-разпространените материали от които се изработват каяци са полиетилен, карбон, кевлар, фибростъкло, винил и дърво.   Полиетилен Един от материалите от който се правят съвременните каяци, се нарича полиетилен.

Първоначалния избор на лодка

21.11.2005

Коя е моята лодка? Пиша тази статия въпреки неголемия ми опит, защото смятам, че тя може да помогне на всеки начинаещ, решил да се сдобие с каяк, като му даде насоки за разсъждение преди окончателното решение.

Добре дошли в интернет страницата, посветена на каяка и рафтинга в България.

31.10.1999

Тук ще откриете информация за екстремните спортове, практикувани по бързите води на реките в страната ни. В сайта ще намерите много снимки и видео материали, както и информация за реките, събитията и клубовете, занимаващи се с тази дейност.

Едисоновият вариант

31.10.1999

Системата за категоризация на трудността Едисоновият вариант   Тази статия е публикувана през есента на 1999 г. в списание “PLAYBOTATING UK” и предизвиква бурни обсъждания. Нейният автор Коран Едисън (Corran Addison) е един от онези екстремни каякари, които разчупват границите на възможностите в нашия спорт.

Вход
*Потребителско име
*Парола
Календар 2015