Хърватска - Босна

Дата: 28.04.2010

Покрай състезанието по рафтинг в Хърватска, решихме и ние да се метнем натам да поразгледаме.

Манчо запали джипката и привечер стигнахме до Slunj, Хърватска:

Това е където Slunjica и Korana се вливат. Водопадите всъщност са на Slunjica и се изливат в Korana. Покрай състезанието бяха направили и някакъв музикален фестивал, та къмпинга им изглеждаше пренаселен.

Метнахме се в другия къмпинг и на сутринта, докато се събудим, изпием кафетата и поогледаме състезанието приключи и беше наш ред:

 

Реката се оказа много красива и приятна, макар малко на стълбище да го караше, а тук таме имаше и някой по-висок праг. Влизането е в самия град Slunj и се кара до Никшич, а можело и по-натам. 10 или 20 километра клас III. Снимки за "Авиатор на годината" не стават там :D праговете са с тревица отгоре и те спират преди скока.

Пихме по една бира, решихме че видяхме достатъчно и отпрашихме към Босна. След известно количество въртележки около Бихач, най-накрая намерихме река Уна. На моменти реката върви по-самата граница между Босна и Хърватска и по един черен път на границата намерихме Strbacki Buk - 24 метров водопад.

Преспахме в двора на един местен човечец и мислехме варианти за каране в района. На 5-тата бира решихме, че на Манчо му е лабав съотборника и ако беше Филип тука досега да се е/са го метнал/метнали от водопада. А другия проблем беше че реката попрелива, без обратни.. малко по-надолу се знае че има още един пад, макар и по-малък.

Затова тръгнахме към Баня лука, открихме рафтинг центъра на Аце и покарахме река Върбас, която също беше пълна.

Хапнахме доволно, пихме хубаво кафе за сефте от 3 дена при Аце. И оттам на обратно....

Вход
*Потребителско име
*Парола
Календар 2015