Класиране - национален събор „Каяк в бързи води – Струма 2010“

Дата: 07.09.2010

Изтегли класирането »

Състоя се вторият каяк събор за бързи води, организиран от „Българско каяк общество” (БКО).  Той се проведе от 4 до 6 септември на река Струма в Кресненското дефиле.

Хладното време в събота не успя да уплаши ентусиастите и събитието протече изпълнено с емоции и приятни моменти. В самия състезателен елемент се включиха над 50 участници от цяла България, а през следващите дни река Струма бе препълнена от хора, спускащи се с традиционните за целта плавателни съдове. Много от гостите имаха възможност да се докоснат до бързите води, което е и една от основните цели на това събитие.

Тази година състезанието протече на обновено трасе, изградено от „Българско каяк общество”, което се финансира от всички членове и сподвижници на идеята "бързи води". Този тип трасета са взаимствани от трасетата за воден слалом, който е олимпийска дисциплина и е широко разпространен в цял свят.

В генералното класиране за единичен каяк (К1) при мъжете първо място взе Денис Обручков.
Безспорен победител при дамите бе Александра Стайчева, която грабна първото място във всички дисциплини.

В дисциплината двоен каяк (К2) победителите са:
- Мъже: Димитър Иванов и Ангел Ангелов
- Жени: Ивелина Костова и Александра Стайчева
- Фемили: Петко Манолов и седемгодишната Габриела Манолова

Вечерта на 4 септември се извърши награждаването на участниците и традиционното парти на организирания за целта къмпинг.

В същия дух протекоха и следващите два дена от съборa на Струма. В късния следобяд на 6 септември последните лодки акостираха на Кресненските ханове и усмихнати и доволни хора се разделиха в очакване на следващото събитие.

Каякът в бързи води намира все повече фенове и през последните години все по-често могат да се засекат малките полиетиленови лодки по пътищата и реките на България. Българското каяк общество работи усилено да популяризира каяка, като организира курсове и учебни спускания.

Вход
*Потребителско име
*Парола
Календар 2015