Курс БКО Юни-Юли 2011

Дата: 01.06.2011

Дойде време и за тазгодишния курс. Условията ще са същите като през 2010 като единствено при възможност ще пуснем и един два дена гребане в спокойна вода през някой от седмичните дни. Става на въпрос за 2-3 часа занятие на яз. Панчарево привечер след работно време. Датите си остават същите обявени в календара. Четири поредни съботи и недели в периода 18 Юни - 10 Юли. Правим това за хората които имат желание да останат с нас по реките и за да не търсят пролуки във времето когато искаме да им обръщаме внимание сме решили да определим период от време в което да се занимаваме с тях.
Ние не сме професионални гидове или хора с 5-6 дипломи зад гърба си но сме убедени че опита ни ще бъде от полза на всеки който иска да загребе по реките.

Ето и основните акценти по които ще работим:

1. Екипировка (избор и начин на ползване)
2. Техники за спиране и траверсиране в реката (обратни течения и наклони)
3. Обсъждане на трасе и техники за преминаване (запознаване с терена, четене на реката и преминаване)
4. Осигуряване на бързеи и спасяване
5. Поведение в реката и лидерство ( подреждане, групиране и взимане на решения)


Дати:
В периода 18.06 - 10.07 четири седмици (събота и неделя)
Място – река Струма 2-3 категория на трудност
Цена 130 лв. - включваща застраховка и подпомагане с екипировка.
Организатори: Милен Захариев, Димитър Манев и Никола Тръпчев

Записването става на wwkayak@abv.bg там можете да отправите и въпроси, както и да напишете нещо за себе си ако не се познаваме. Добре ще е да упоменете дали имате собствена екипировка и някакъв опит. Не сме сигурни колко човека ще дойдат но все пак ресурса ни е ограничен и ще е хубаво да заявите участие навреме за да можем да реагираме адекватно.

Вход
*Потребителско име
*Парола
Календар 2015