Проведе се първият национален каяк събор за бързи води

Дата: 06.09.2009

На 5 септември се проведе първият каяк събор за бързи води. Той бе организиран от „Българско каяк общество” (БКО) и беше подкрепен от клубовете по рафтинг, както и от общините Кресна и Симитли.

Първият национален каякинг събор имаше състезателен характер и в него се регистрираха над 80 участници от София, Стара Загора, Пловдив, Русе, Козлодуй, Елхово и др. Състезанието се проведе на специално подготвеното трасе в Кресненското дефиле на р. Струма. То бе официално открито от кмета на община Симитли Апостол Апостолов, кмета на община Кресна Илиян Кръстев, областния и зам. областния управител на Благоевград Валери Смиленов и Бисер Михайлов и областния координатор на политическа партия „ГЕРБ” Костадин Хаджигаев.

Състезанието включваше: едноместен каяк - мъже, жени, двуместен надуваем каяк (К2) – мъже, жени и двуместен надуваем каяк – смесени двойки. Те се състезаваха в две дисциплини – слалом и спринт.
В смесените двойки участваха и ветерани каякари с децата си, които се опитаха да покажат, че каякингът в бързи води освен екстремен е и достъпен спорт, който дава на всички практикуващи го качества като смелост, решителност, бърза мисъл, добър сихрон в тандем и др.

Пълните резултати от съзтезанието.

Регламентът за съзтезанието можете да намерите тук.

Вход
*Потребителско име
*Парола
Календар 2015