Проведе се четвъртият национален събор „Каяк в бързи води 2012“

Дата: 10.09.2012

С добро време и приповдигнато настроение премина четвъртото издание на Националния събор по каяк в бързи води.

Река Струма отново събра многобройните любители на каяка и бързите води. Тази година състезателният елемент беше фокусиран предимно към едноместния каяк и новите попълнения в редиците на каякарите. Българското каяк общество (БКО) ежегодно изгражда слаломно трасе, в което мерят сили над 50 души от цялата страна. В събитието изненадващо се включиха голям брой хора от Пловдив, Кърджали, Варна, Стара Загора и други градове от страната, което зарадва организаторите и утвърди националния събор като значимо събитие, обединяващо всички запалени по каяка в бързи води.

Дисциплините бяха спринт и слалом, който се проведе в два манша. Стартовете бяха атрактивни, а със специалната подкрепа на Валери Финков от козлодуйския клуб „Атом“ съдиите оцениха по най-добрия начин възможностите на участниците. Вечерта приключи с награждаване и парти на открито. Бяха раздадени и допълнителни награди на най-атрактивните участници.

В генералното класиране за единичен каяк (К1) при мъжете първото място зае Иван Димов. При дамите победител бе Йоанна Миланова, а в дисциплината двоен каяк (К2) Фемили победиха Димитър Иванов и синът му Тодор Иванов.

БКО все по-често организира събития и това оказва положителен ефект на спортовете, свързани с бързите води. С основна цел да развива каяка и да се грижи водоемите в страната да станат по-добра среда за туризъм, БКО се стреми да предоставя информация и възможности на колкото може по-голям брой хора.

Българското каяк общество изказва своите огромни благодарности на всички медии, участници и клубове, които подкрепиха събитието.

Класиране К2 Фемили

Класиране Жени

Класиране Мъже

Галерия

Вход
*Потребителско име
*Парола
Календар 2015