Изложба по случай Световния ден на водата

Дата: 17.03.2014

Сдружение БКО организира фото изложба по случай Световния ден на водата под надслов "Бъди вода - бъди част от нея". Изложбата ще се проведе от 22.03.2014 до 22.04.2014 в източния вестибюл на метростанция Софийски университет "Св. Климент Охридски".

Изложбата ще представя фотографии, запечатали моменти от спускания в бърза и спокойна вода, интересни райони в България и чужбина, вълнуващи мигове от състезания и водни походи, настроенията и чувството от общуването на човека с природата, стихията и силата на водата - преживявания, които фотографът успява да улови в части от секундата.
С нея се надяваме посетителите да осъзнаят красотата и важността на водата, това, което тя ни дава, това, което ние можем да ѝ дадем и това, което можем да загубим, ако не я пазим.

Заповядайте!

За тези, които нямат възможност да отидат на място, всеки ден тук в сайта www.whitewater-bg.org ще публикуваме по една снимка от галерията.

Изложбата се организира със съдействието и подкрепата на „Софийска вода“, „Веолия“, и Студио за дигитален печат „360°“.

Инициативата е посветена на реките и водните обекти, които все още не са унищожени от инвеститорски проекти и човешка намеса.

Към днешна дата съществуват 600 проекта за изграждане на ВЕЦ в реките на територията на България. Около 200 от тях вече са реализирани и очевидно показват, че това, което представляват като проект, не е това, което изглежда, когато се финализират и въведат в експлоатация.

Остана много малко от България и отговорността да бъде запазена е на всички нас, които искаме да я има.

Водата е огледало

Реките и езерата са огледалото на един народ. Не е нужно хората да са запалени по каяка и неговите разновидности, за да разберат, че в един водоем можеш да се огледаш. Ако не видиш себе си там, а видиш купчина боклуци и парцали... изводите можеш да си направиш сам... кой си, къде живееш и каква част си от тази ситуация?

Обществото

Ние от Българско каяк общество не сме природозащитна организация. Ние сме нормални хора, които имат възможността да се докоснат директно до едни от най-хубавите и непокътнати места в страната ни и в чужбина. Обикаляйки по реките, често се сблъскваме с неща, които са резултат от социалната отговорност или безотговорност на хората, обитаващи районите, в които се намират.

Не заставаме срещу развитието и облагородяването, но не можем да проумеем защо често сме лишени от правото да се радваме на красиви гледки и места, с които се гордеем. Не разбираме защо десетки километри от нашата територия трябва да се унищожават в името на "добрите намерения", като очевидно няма полза от тях и всичко е продукт на манипулирани стойности и откровени лъжи за крайния резултат.

Като граждани държим да може и нашите наследници да се радват на това, което ние виждаме, да имат това, което ние ползваме и да им покажем, че то винаги ще ни се отплаща, ако го пазим и уважаваме. Да ги накараме да повярват в "малките неща" и да имат правото просто да поседят на някой бряг или поляна, където да видят, че истината винаги е в чистотата и уважението, независимо по какъв път са тръгнали.

Вход
*Потребителско име
*Парола
Календар 2015