Статии

Radika (Радика) - Македония

Radika (Радика) - Македония

13.06.2012

Каквото и да си говорим ...в пътя е истината ! Към самия район апетити за посещение има от известно време на все не се намираха ентусиасти за да се посети. Самата река се образува от няколко притока които течат зад националната гордост на Македония парка Маврово.

Поход по р. Искър 2012 - актуализация

Поход по р. Искър 2012 - актуализация

19.04.2012

Две години по-късно, реката предложи няколко изненади и то все към по-лошо. Първата изненада е новият ВЕЦ Карлуково, на 200 м след старта. Преди бързата вода те грабваше от старта, сега там ни чака огледалото на ВЕЦ-а:

Воден поход по р. Огоста 2011 г.

Воден поход по р. Огоста 2011 г.

31.03.2011

Походът започва от с. Ерден. Лагерът е на едни хубави поляни до реката, преди селото, точно след моста и гарата. Колите остават на пътя, а пътеката надолу е стръмна и неудобна. Първият етап е Ерден - Лехчево.

Мистериите на река Велека

Мистериите на река Велека

14.07.2010

Да опишем тази река, че скоро и нея ще затрият гадовете ненаситни.Стигането до реката е приключение, което може да строши и най-коравия джип, особено в учатъка Царево - Ахтопол.Реката е плавателна от устието до местността "Царското кладенче", където и да е тя, че и малко нагоре в посока Бродилово, но не много.

Хърватска - Босна

Хърватска - Босна

28.04.2010

Покрай състезанието по рафтинг в Хърватска, решихме и ние да се метнем натам да поразгледаме. Манчо запали джипката и привечер стигнахме до Slunj, Хърватска: Това е където Slunjica и Korana се вливат.

Поход по река Искър 2010

Поход по река Искър 2010

14.04.2010

Най-неочаквано, дори и за самия мен, станах участник в този поход, за моя най-голяма радост. Нека долното описание служи за информация на тези, които като мен искат участват за първи път и имат много въпроси и колебания.

Kayak Tour Greece 2010 - част 1

Kayak Tour Greece 2010 - част 1

11.04.2010

Пиша тази история с идеята да представя един интересен район в съседската ни държава както и да направя опит да опиша малко по-детайлно какво се случва около реката когато тръгнем на път... Самият район отдавна беше привлякъл вниманието ми.

Kayak Tour Greece 2010 - част 2

Kayak Tour Greece 2010 - част 2

10.04.2010

  Ден 3 –р. Aооs !!! Пак ставане, пак кафета, смях, завои, дерета. Не беше далече но пътя е доста бавен. Когато ходих миналият път да я гледам пътя до там беше затрупан от свлачища и на места паднал.

Писъци и келешлък по Въча

Писъци и келешлък по Въча

27.03.2010

Цветница, тъкмо ден за празник. Ставам умопомрачително рано, срещата е за осем и половина, а аз все още не знам къде ми е спалният чувал, да не говорим за ботите, неопрена, палатката. Започва светкавично тичане из къщи – мазето, тавана.

В Сърбия с Келешите

В Сърбия с Келешите

22.02.2010

И така след като в петък Манчо се разходи до братска Сърбия, нямаше начин новите му открития да не бъдат споделени с останалата част от групата. Натоварихме се осем човека в две коли и набързо се озовахме на Калотина.

Зима е по Дунава

Зима е по Дунава

17.01.2010

Идеята за пътешествие по зимен Дунав започна с въпрос: „Е, колко може да е студено??” „Замръзнали лодки” и „рязане на хляб” с трион не звучеше реално край лагерния огън през август…Няколко месеца по-късно, една тиха декемврийска вечер, спонтанно се реши – тръгваме. На следващия ден си написах молбата за отпуска.

До Оtztal и назад

До Оtztal и назад

21.10.2009

Седяхме на една скромна поляна насред Родопите и се забавлявахме с известно количество бира около огъня. Течеше "Келеш Трофи"-то, скромно пътешествие с колела, мотори и джипове през цялата планина, организирано от холдинга.

Западни Балкани - 2 част

Западни Балкани - 2 част

21.10.2009

Морача ни беше основна цел. Още на Тара и Пива чухме страшни истории и предупреждения за нея, но вече на никой не вярвахме и решихме да се оправяме с Немски гидовници и подобни проверени и сигурни помощни средства.

Kayak Tour 2009

Kayak Tour 2009

20.10.2009

Дойде си неусетно средата на лятото и набелязаната за тръгване дата 25 Юли съвсем започна да ни притиска вниманието. По икономически или несъобразителни причини голяма част от групата не успя да тръгне.

Западни Балкани - 1 част

Западни Балкани - 1 част

29.05.2009

Кратка статия за красиви каньони, проучване на нови трасета и балканската комплексарщина.   Запътихме се групичка хора към Световната купа по рафтинг. Самото събитие беше организирано на река Върбъс, която е в района на гр.

Словения - река Соча

Словения - река Соча

7.10.2008

Почти няма сайт свързан с "Бързите Води" в който да не е отделено място за тази река. Географското и местоположение, целогодишното и пълноводие и трасетата които предлага привличат хиляди привърженици на "бързите води" всяка година.

Каяк сърфинг

Каяк сърфинг

2.10.2008

Каяк сърфинга е стил в каякинга, който се упражнява в морето /океана/, на вълни. При него каякара сърфира по "склона" на вълните или изпълнява различни фигури. Каяк сърфинга е страхотно забавление за топлите месеци и може да ви донесе неподозирано приятни емоции, а в големи вълни - сериозна доза адреналин.

Рилска Река - 05.2008

Рилска Река - 05.2008

27.05.2008

Изтеклия уикенд беше наситен със събития по Рилска. Реката макар и не толкова висока както в сряда (130 см.) все още държеше добро ниво. Като пряк резултат имахме потрошена лодка, няколко избити зъба, временно загубени гребла и т.

Чепинска Река

Чепинска Река

24.04.2008

Чепинска си е Чепинска. Стръмна, тясна, технична и скрита от погледите на онези създания които са способни да изхарчат стотици левове за да накиснат задника си в някоя Велинградска баня. Образно казано дори и не предполагат какво им се случва под задниците.

Златарица

Златарица

14.03.2008

Суматохата по тръгването и още по голямата по пътуването до там бе типична за "холдинга" но този път с подкрепата на Барзов се опитахме да надминем себе си и май побъркахме служителите на всички OMV-та по пътя ни. То не бе спиране то не бе купуване на бира.

Луда Kамчия

Луда Kамчия

14.03.2008

Луда Камчия ни посрещна с типичното си спокойствие и очарование на района в който се намира . Преди време бяхме оставили една камара приятни спомени там покрай откриването и, както и покрай първото и спускане.

Школа по родео

6.02.2008

Любителят на бързите води: Да разгледаме минимума вещи, които трябва да притежава всеки любител на бързите води: 1.Каска - тя предпазва главата му от удари в камъни и лодки ... 2. Спасителна жилетка - помага му при спасяване

Рафтинг в България - началото

6.02.2008

През август 1965г група от шест човека от СПК "Академик" София (Пройно Сомов, Константин Спасов, Христо Харизанов, Цветан Личков, Боряна Личкова и Богдана Цонева) влизат в Понора с две полски лодки със задача да извадят два германски (от войната) десантни понтона, оставени на входа на пещерата от врачанския клуб и завлечени до дъното й от порой. След повече от 20 часа престой в 12°С вода ("неопрен" бе неизвестна дума и от тогава битува "ангелския образ" на лицето на човек, който се "облекчав

Разговор с Ели

Разговор с Ели

18.03.2007

Tези дни разговаряйки с Ели на теми свързани с каяка ми хрумнаха разни неща, които реших да запиша. Тя ме попита: - Какво да направя, за да опитам каяк? - Ела с нас на басейн. Това беше първият отговор, който беше повърхностен, и въобще не покрива това, което исках да кажа.

Ескимоското преобръщане - бедрата преобръщат лодката, главата излиза последна!

Ескимоското преобръщане - бедрата преобръщат лодката, главата излиза последна!

22.02.2007

"Това не е обикновенна лодка - каза Мечо Пух. Понякога е лодка, понякога е инцидент. Зависи. - От какво зависи - попита Йори. - От това, дали си под или над лодката." За това служи ескимоското преобръщане – за да си над лодката.

Материали и технологии за производство на каяк

Материали и технологии за производство на каяк

12.12.2005

Най-разпространените материали от които се изработват каяци са полиетилен, карбон, кевлар, фибростъкло, винил и дърво.   Полиетилен Един от материалите от който се правят съвременните каяци, се нарича полиетилен.

Първоначалния избор на лодка

21.11.2005

Коя е моята лодка? Пиша тази статия въпреки неголемия ми опит, защото смятам, че тя може да помогне на всеки начинаещ, решил да се сдобие с каяк, като му даде насоки за разсъждение преди окончателното решение.

Много мокра /рафтинг история/

5.07.2003

    След няколко дена е Коледа. В Спортната академия раздават първите за тази година стипендии. Събрали са се парите за три месеца – нищо чудно, че съквартирантките ми закъсняват. И аз оползотворих добре деня.

Добре дошли в интернет страницата, посветена на каяка и рафтинга в България.

31.10.1999

Тук ще откриете информация за екстремните спортове, практикувани по бързите води на реките в страната ни. В сайта ще намерите много снимки и видео материали, както и информация за реките, събитията и клубовете, занимаващи се с тази дейност.

Едисоновият вариант

31.10.1999

Системата за категоризация на трудността Едисоновият вариант   Тази статия е публикувана през есента на 1999 г. в списание “PLAYBOTATING UK” и предизвиква бурни обсъждания. Нейният автор Коран Едисън (Corran Addison) е един от онези екстремни каякари, които разчупват границите на възможностите в нашия спорт.

Вход
*Потребителско име
*Парола
Календар 2015